9 TIPS OM DE KANS OP INBRAAK TE VERKLEINEN VOOR WONINGEN​

Als huiseigenaar begrijpt u ongetwijfeld hoe belangrijk het is om uw woning te beschermen tegen inbraken en diefstallen. Hier zijn enkele praktische tips om de kans op inbraak te verkleinen en uw woning veiliger te maken:”

1. Installeer goede sloten:

Zorg voor stevige sloten op alle toegangsdeuren en ramen. Overweeg het gebruik van hoogwaardige cilindersloten, dodeboutsloten of zelfs slimme sloten voor extra beveiliging.

2. Versterk deuren en ramen:

Versterk deuren en ramen met extra beveiligingsmaatregelen, zoals doorbreekbestendige glasfolie, verstevigde deurframes en metalen staven of roosters voor ramen.

3. Houd de buitenverlichting aan:

Houd de buitenkant van je huis goed verlicht, vooral 's nachts. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken en voorkomen dat ze onopgemerkt blijven.

4. Investeer in een alarmsysteem:

Overweeg het installeren van een alarmsysteem dat zowel een luid alarm als een melding naar een meldkamer activeert bij een inbraakpoging.

5. Maak gebruik van beveiligingscamera's:

Installeer beveiligingscamera's rondom je huis om verdachte activiteiten vast te leggen en inbrekers af te schrikken.

6. Zorg voor sociale controle:

Werk samen met buren en buurtbewoners om een oogje in het zeil te houden en verdachte activiteiten te melden.

7. Maak het huis bewoond:

Doe alsof er altijd iemand thuis is door timers te gebruiken voor verlichting, de radio aan te laten of een auto op de oprit te parkeren als je weg bent.

8. Laat geen waardevolle spullen in het zicht:

Zorg ervoor dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant van je huis om de verleiding voor inbrekers te verminderen.

9. Houd het terrein opgeruimd:

Zorg ervoor dat er geen gereedschap of andere voorwerpen rondom je huis liggen die inbrekers kunnen gebruiken om binnen te dringen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Door deze tips toe te passen, kun je de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen en je huis en gezin beter beschermen tegen criminele activiteiten. Als u meer informatie wilt over alarmsystemen en/of beveiligingscamera’s, komen wij graag bij u langs.
× WhatsApp