8 Tips om de kans op inbraak te verkleinen voor bedrijven

Als bedrijfseigenaar begrijp je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om je bedrijf te beschermen tegen inbraken en diefstallen. Hier zijn enkele praktische tips om de kans op inbraak te verkleinen en je bedrijf veiliger te maken:

Alarmopvolging inbraak

1. Investeer in goede verlichting:

Zorg ervoor dat de buitenkant van je bedrijfspand goed verlicht is, vooral 's nachts. Verlichte gebieden schrikken potentiƫle inbrekers af en maken het moeilijker voor hen om onopgemerkt te blijven.

2. Installeer beveiligingscamera's:

Plaats beveiligingscamera's op strategische locaties rondom je bedrijfspand. Dit helpt niet alleen bij het afschrikken van inbrekers, maar biedt ook bewijsmateriaal in het geval van een inbraak.

3. Gebruik alarmsystemen:

Installeer een professioneel alarmsysteem dat aangesloten is op een meldkamer. Zo kan er snel actie worden ondernomen in geval van een inbraakpoging.

4. Beveilig ramen en deuren:

Controleer regelmatig de staat van ramen en deuren en zorg ervoor dat ze voorzien zijn van stevige sloten. Overweeg het gebruik van veiligheidsglas en verstevigde deuren voor extra bescherming.

5. Voer achtergrondcontroles uit:

Wees voorzichtig bij het aannemen van nieuwe medewerkers en voer grondige achtergrondcontroles uit. Dit helpt om interne diefstallen en fraude te voorkomen.

6. Controle eind van de dag:

Aan het einde van de dag loop je een controle ronde om te controleren of alle deuren en ramen gesloten zijn en of waardevolle spullen niet zichtbaar zijn vanaf de buitenzijde. Voor wat betreft de brandveiligheid, controleer of de keukengerei uit is en of er geen andere brandgevaarlijke situaties zijn.

7. Houd het terrein opgeruimd:

Houd het terrein rondom je bedrijfspand opgeruimd en vrij van obstakels die inbrekers kunnen gebruiken om onopgemerkt binnen te dringen.

8. Overweeg beveiliging

Als extra maatregel kun je overwegen om onze beveiligers in te schakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat aan het einde van de dag een brand- en sluitronde wordt uitgevoerd, en dat er controles worden uitgevoerd tijdens de nachtelijke uren buiten werktijden

Neem vandaag nog contact met ons op

Door deze tips toe te passen, kun je de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen en je bedrijf en medewerkers beter beschermen tegen criminele activiteiten. Voor meer informatie en advies over bedrijfsbeveiliging kun je altijd contact met ons opnemen. Veiligheid staat voorop!
× WhatsApp