Brand en sluitrondes

Voor grote bedrijven of verzamelgebouwen is een brand en sluitronde een must.
Doordat veel medewerkers en bezoekers aanwezig zijn kan er misverstanden plaats vinden. Ramen vergeten dicht te doen, Alarmsysteem vergeten aan te zetten, boeven die zichzelf verstoppen of denk aan brandgevaarlijke situaties.
Een kleine misstap kan zorgen voor grote schade.

 

Sluitronde

De mobiele surveillant maakt een ronde kijkend of al de bezoekers, schoonmakers en personeel het pand verlaten heeft. Daarna begint de beveiliger met zijn sluitronde.
Er wordt gelet of de ramen en deuren gesloten zijn. De surveillant sluit de raambekleding hierdoor kan de inbrekers niet inventariseren en zal de gelegenheidsdieven niet toeslaan. Ook wordt de verlichting uitgezet om de energierekening te verlagen.  

Brandronde

Met een brandronde wordt gelet op brandbare situaties, denk aan een koffiezet apparaat die nog aanstaan, Kerstversiering die warm worden of een ingerolde haspels.
Wij schakelen al de apparatuur uit die gevaar kunnen opleveren. Ook controleren wij op vluchtroutes of deze begaanbaar zijn. Geen planten voor de nooddeur of geparkeerde fietsen aan de andere kant. Zijn de bandblusser verzegeld en hangen deze op de goede plaats. Ook houden wij bij of onderhoud gepleegd moet worden aan de brandblussers. Zijn de noodverlichting nog goed zichtbaar en werken deze nog naar behoren?

Rapportage

Na een brand en sluitronde wilt u natuurlijk weten wat de surveillant gedaan heeft.
De surveillant noteert nauwkeurig wat en waar, ook de verbeterpunten wordt beschreven. Geen onleesbare briefjes meer op de balie want onze surveillanceauto’s zijn in bezit van een printer. Hierdoor krijgt u een overzichtelijk verhaal.
De rapportage kunt u ook direct ontvangen via de e-mail (dagelijks, wekelijks of maandelijks).

De Mobiel Surveillant klaar met Brand en sluitronde

Nadat de surveillant de brand en sluitronde gelopen heeft en de rapportage heeft neergelegd. Zet de surveillant het pand op alarm.
Wij Sluiten hekken en de poort. Daarna nemen wij contact op met de Meldkamer voor een extra check. Dan weten wij zeker dat het alarmsysteem goed werkt en het pand staat ingeschakeld.

Specifieke wensen?

Voorafgaand aan de werkzaamheden zal eerst een gesprek plaats vinden en kunnen wij uw pand bezichtiging. Hierbij kunt u specifieke wensen aangeven die wij voor u kunnen uitvoeren tijdens de brand en sluitronde. Ook maken wij een indicatie hoelang wij nodig hebben voor de ronde in uw pand.

 

Wij zijn 24 / 7 Bereikbaar op 0223 - 861 081