Bouwplaatsbewaking

Waarom is bouwplaatsbewaking zo belangrijk? Niet alleen verzekeringsmaatschappijen kunnen dit eisen, maar denk ook aan diefstal en vernielingen wat vertraging kan veroorzaken voor uw project. Bouwplaatsbewaking kan in de nacht maar zeker ook overdag ingezet worden.

Waarom GVN Security?

Ervaren opgeleide beveiligers
Opzichter ontlasten
Gevaarlijke situaties uitsluiten
EHBO/ BHVer aanwezig
Wij geven preventieve beveiliging advies
Camerabeveiliging
Tijdelijk alarmsysteem
Rapportage dagelijks in de mail

Bouwplaatsbewaking overdag

Het is een gegeven feit, op bouwplaatsen heerst een macho cultuur. Helaas zorgt dit voor gevaarlijke situaties en dat willen wij natuurlijk voorkomen. Ook is de bouwplaatsbeveiliger een aanspreekpunt tussen de bouwvakkers en de opzichter.

Opzichter ontlasten

Waar is de opzichter? Dit is de meest gebruikte vraag op een bouwplaats. Meestal gaat dit om een kleinigheid en dit kan in de meeste gevallen op een later tijdstip doorgegeven worden. Een beveiliger kan de vraag met telefoonnummer noteren. Hierdoor scheelt dit veel tijd voor de opzichter maar ook voor de bouwvakker die een half uur op zoek gaat naar de opzichter. Bij dringende zaken waar niet op gewacht kan worden, zal de beveiliger zelf contact zoeken met de opzichter en het probleem uitleggen.

Gevaarlijke situaties uitsluiten

Het probleem van veel bouwplaatsen is de macho cultuur. Waarom zou ik binnen een helm dragen, waarom zou ik mezelf aanlijnen (ik ben maar 4 meter hoog)? Ik ga niet 10 minuten wachten op de hijskraan die aan het hijsen is. Elke bouwplaats kan dit probleem beamen maar wie gaat er wat van zeggen? De beveiliger kan meerdere rondes lopen en waarschuwingen uitdelen. Blijven de bouwvakkers niet luisteren, dan zal de leidinggevende op de hoogte worden gesteld.

EHBO/ BHVer

Is een bouwvakker gewond? Dan zou de bouwvakker naar de EHBO’er moeten gaan. De beveiliger heeft een vast punt en kan hierdoor direct de medische handeling verlenen voor een gewonde bouwvakker. Zo hoeft die niet op zoek te gaan naar hulp, wat tijd bespaart.

Parkeerbeleid

Op de bouwplaats is vaak weinig parkeergelegenheid en iedereen wil zo dicht mogelijk bij de bouwplaats parkeren. Hierdoor kunnen er opstoppingen ontstaan, waar werktuigen niet langs kunnen en werklieden die zware materialen moeten tillen moeten een eind lopen. Voor een betere structuur kan de beveiliger een parkeerbeleid opstellen en uitvoeren. Hierdoor wordt er precies geparkeerd waar het zou moeten en door een goed plan en goede uitvoering ontstaat er meer parkeergelegenheid op de bouwplaats.

Bouwplaatsbewaking in de avond/nacht

Wilt u ook uw bouwplaats bewaken tegen vandalisme en diefstal? Dan heeft u 2 keuzes: bouwplaatsbewaking met camera of bouwplaatsbewaking man beveiliging.

Camerabeveiliging

Waar vroeger vooral bouwplaatsbeveiligers aanwezig waren op de bouwplaatsen, zie je tegenwoordig alleen nog maar groene lichten en camera beveiliging. Dit komt door het grote prijsverschil en dat begrijpen wij natuurlijk ook.

Waar is camerabeveiliging goed voor?

Heeft u grote, zware materialen die moeilijk meegenomen kunnen worden, dan is man bewaking niet nodig. De camera registreert bewegingen en de Mobiel Surveillant zal in de meeste gevallen binnen 15 minuten ter plaatse zijn. Worden er strafbare feiten op de camera waargenomen, dan zal meteen de politie worden ingelicht. Hierdoor zal de dief weinig schade kunnen aanrichten.

Vandalisme

Vandalisme wordt in de meeste gevallen gepleegd door kattenkwaad, jongeren die zich vervelen of stoer proberen te doen. De jongeren hebben er niet over nagedacht en hebben geen plan. Hierdoor zal de surveillant meer dan op tijd zijn en hij kan de schade beperken of tegengaan.

Controle-rondes en camerabeveiliging

Door rondes om het terrein te laten rijden door onze surveillanten, zullen verdachte voertuigen worden gesignaleerd. De dieven zien extra beveiliging en weten dat wij in de buurt zijn. Ook maakt de surveillant een veiligheidsronde en controleert of de hekken goed zijn afgesloten, er geen klimmogelijkheden zijn en of er gaten onder het hek zitten waardoor ze makkelijk het terrein op kunnen komen.
Camera bewaking

Man bouwplaatsbewaking

Wilt u er zeker van zijn dat dieven de bouwplaats niet betreden? Dan kunt u het beste een beveiliger op de bouwplaats aanwezig hebben. De man beveiliger heeft een preventievere werking dan camera’s en kan direct ingrijpen.

Waarom man bewaking?

Heeft u erg waardevolle materialen op de bouwplaats? Of bij schade aan materialen een grote vertraging/financiële schade? Dan wilt u liever helemaal geen risico nemen. Een camera houdt mensen niet tegen die over het hek heen klimmen. De man bouwplaats beveiliger wel! Omdat de bouwplaats beveiliger direct kan reageren, wordt de kans op schade of vernielingen nihil.

Vandalisme

De kans op vandalisme wordt extreem verkleind door aanwezigheid op de bouwplaats van een beveiliger. Jongeren krijgen geen kans om over het hek heen te klimmen. Hierdoor zullen op maat gemaakte materialen, bijvoorbeeld, Dixi’s, schafthut, werkmaterialen en voertuigen, onbeschadigd blijven.

Groot terrein

Een te groot terrein is vaak onoverzichtelijk. Om u zo goed mogelijke service te bieden kunnen er tijdelijk camera’s geplaatst worden voor grote terreinen. De bouwplaats beveiliger kan zo vanaf een controlepunt het hele terrein overzien en ingrijpen waar het nodig is.

Een tijdelijk alarmsysteem op uw bouwplaats?

Dat kan door een ruimte te beveiligen met een klasse 2 alarmsysteem, zodat u gerust uw gereedschap of dure materialen achter kunt laten op de bouwplaats.

De mogelijkheden zijn:

• U wordt zelf opgebeld wanneer het alarm afgaat;
• De surveillant krijgt de opdracht om aangestuurd te worden.
Tijdelijke alarmsysteem

Meer weten over Bouwplaatsbewaking

Neem contact met ons op via dit
formulier of bel 0223 861081

    Neem contact met ons op via dit
    formulier of bel 0223 861081