Bouwplaatsbewaking

Bouwplaatsbewaking

Waarom is bouwplaatsbewaking zo belangrijk? Niet alleen verzekeringsmaatschappijen kunnen dit eisen, maar denk ook aan diefstal en vernielingen wat vertraging kan veroorzaken voor uw project. Bouwplaatsbewaking kan in de nacht maar zeker ook overdag ingezet worden.

Bouwplaats bewaking overdag

Het is een gegeven feit, op bouwplaatsen heerst een macho cultuur.
Helaas zorgt dit voor gevaarlijke situaties en dat willen wij natuurlijk voorkomen.
Ook is de bouwplaatsbeveiliger een aanspreekpunt tussen de bouwvakkers en de opzichter.

Voordelen van een bouwplaats beveiliger overdags:

Waar is de opzichter? Dit is de meest gebruikte vraag op een bouwplaats. Meestal gaat dit om een kleinigheid en dit kan in de meeste gevallen op een later tijdstip doorgegeven worden. Een beveiliger kan de vraag met telefoonnummer noteren. Hierdoor scheelt dit veel tijd voor de opzichter maar ook voor de bouwvakker die een half uur op zoek gaat naar de opzichter. Bij dringende zaken waar niet op gewacht kan worden, zal de beveiliger zelf contact zoeken met de opzichter en het probleem uitleggen.

Het probleem van veel bouwplaatsen is de macho cultuur. Waarom zou ik binnen een helm dragen, waarom zou ik mezelf aanlijnen (ik ben maar 4 meter hoog)? Ik ga niet 10 minuten wachten op de hijskraan die aan het hijsen is. Elke bouwplaats kan dit probleem beamen maar wie gaat er wat van zeggen? De beveiliger kan meerdere rondes lopen en waarschuwingen uitdelen. Blijven de bouwvakkers niet luisteren, dan zal de leidinggevende op de hoogte worden gesteld.

Is een bouwvakker gewond? Dan zou de bouwvakker naar de EHBO’er moeten gaan. De beveiliger heeft een vast punt en kan hierdoor direct de medische handeling verlenen voor een gewonde bouwvakker. Zo hoeft die niet op zoek te gaan naar hulp, wat tijd bespaart.

Op de bouwplaats is vaak weinig parkeergelegenheid en iedereen wil zo dicht mogelijk bij de bouwplaats parkeren. Hierdoor kunnen er opstoppingen ontstaan, waar werktuigen niet langs kunnen en werklieden die zware materialen moeten tillen moeten een eind lopen. Voor een betere structuur kan de beveiliger een parkeerbeleid opstellen en uitvoeren. Hierdoor wordt er precies geparkeerd waar het zou moeten en door een goed plan en goede uitvoering ontstaat er meer parkeergelegenheid op de bouwplaats.

Bouwplaats bewaking nacht

Wilt u er zeker van zijn dat dieven de bouwplaats niet betreden?
Dan kunt u het beste een beveiliger op de bouwplaats aanwezig hebben.
De man beveiliger heeft een preventievere werking dan camera’s en kan direct ingrijpen.

Voordelen van een bouwplaats beveiliger in de nacht:

Heeft u erg waardevolle materialen op de bouwplaats? Of bij schade aan materialen een grote vertraging/financiële schade? Dan wilt u liever helemaal geen risico nemen. Een camera houdt mensen niet tegen die over het hek heen klimmen. De man bouwplaats beveiliger wel! Omdat de bouwplaats beveiliger direct kan reageren, wordt de kans op schade of vernielingen nihil.

De kans op vandalisme wordt extreem verkleind door aanwezigheid op de bouwplaats van een beveiliger. Jongeren krijgen geen kans om over het hek heen te klimmen. Hierdoor zullen op maat gemaakte materialen, bijvoorbeeld, Dixi’s, schafthut, werkmaterialen en voertuigen, onbeschadigd blijven.

Een te groot terrein is vaak onoverzichtelijk. Om u zo goed mogelijke service te bieden kunnen er tijdelijk camera’s geplaatst worden voor grote terreinen. De bouwplaats beveiliger kan zo vanaf een controlepunt het hele terrein overzien en ingrijpen waar het nodig is.

Wat kost een bouwplaats beveiliger?