Bouwplaats Bewaking

Bouwplaats bewaking is niet meer weg te denken en is nodig. Bij elk bouwlocatie is er minimaal één beveiliger of een camera systeem aanwezig. Waarvoor  wil je  Bouwplaats bewaking?

 • Diefstal/ vernielingen tegen gaan
 • Veilig werken op de Bouwplaats
 • Extra service

Diefstal/ vernielingen tegen gaan

Bouwplaats bewaking slecht beveiligd terrein
Bouwplaats bewaking slecht beveiligd terrein

Slecht Beveiligd terreinen

Op een bouwplaats staan vaak waardevolle voertuigen en materialen. Maar meestal is het terrein slecht beveiligd. Een Bouwhek om het terrein heen, een beetje licht, bouwcontainers  die zorgen dat dieven minder zichtbaar zijn. Voor een echte dief een makkelijk doelwit.

Bouwplaats bewaking vernieling
Bouwplaats bewaking vernieling

Vernieligen

Vernielingen, het gebeurd regelmatig. Jongeren die over hekken heen klimmen en kijken hoeveel schade ze kunnen aanrichten. Een vernielde chemisch toilet zal niemand wakker van liggen. Maar op maat gemaakte materialen die beschadig raken. Dat kan zorgen voor maanden vertragingen.

Bouwplaatsbeveiliging Bouwplaats Bewaking

Voorkomen

Onze bouwplaats bewaking voorkomt diefstal of kwa jongensstreken. Doordat alleen al preventief een beveiliger aanwezig is. Zal 99% van de dieven/ jongeren een andere locatie uitkiezen. De beveiligers maken ook een plan hoe de beveiliging aangescherpt kan worden. Misschien een container verschuiven of een gat in het hek te dichten.

Veilig werken op de Bouwplaats

Bouwplaats bewaking Huisregels

Huisregels nakomen

Iedereen weet dat personeel in de bouw, best moeilijk zijn en ze hebben van regels nooit gehoord. Geen helm op, binnen roken, gezellig onder een hijsende kraan lopen en midden op de bouwlocatie hun auto parkeren. De bouwplaats beveiliger spreekt de personeel toe op hun gedrag en bij meerdere waarschuwingen verwijderen wij de persoon van het terrein.

Vooral bij bouwlocaties is een BHVer nodig. Maar wij hebben al onze eigen BHV rondlopen? Personeel gaat automatisch met calamiteiten naar de beveiliger toe. De beveiliger heeft al de voorzieningen bij de hand en kunnen direct reageren.  

Bouwplaats bewaking VCA
Bouwplaats bewaking VCA

VCA

Al onze bouwplaats beveiligers zijn in bezit van een VCA diploma. Wij zijn zelf bewust maar wij maken ook de werknemers bewust van de gevaren op de bouwplaats. Hierdoor kan iedereen veilig werken en verminderen wij de bedrijfsongevallen.

Extra Service

Aanspreekpunt

Als hoofd aannemer heeft iedereen jou nodig. Maar je kan niet overal tegelijk zijn.

Wij kunnen werk van uw overnemen. Denk aan:

Klachten behandeling Klachten zijn nooit leuk vooral als het om on wonenden gaat. Wij kunnen goed luisterend oor bieden. De klachten noteren of verhelpen en bespreken wanneer het uw uitkomt.

Lekkages of beschadigingen opnemen en constateren In de bouw gaat niet alles goed. Er worden beschadigingen/ lekkages gemeld. Wij gaan naar de Lekkages/ beschadiging. Wij maken er een foto van en sturen wij op naar de juiste Werknemer/ uitvoerder.

Het doorgeven van bijzonderheden. Veel bijzonderheden hoeft u niet direct te horen. Wij kunnen bijzonderheden op schrijven en aan het eind van uw dag aan uw overhandigen.

Bouwplaats Beveiliging Registratie Lijs personeel
Bouwplaats Beveiliging Registratie Lijs personeel

Personeel Registratie

Tijdens het bewaken van de bouwplaats is het noodzakelijk om een personeel Registratie bij te houden.  Maar waarom:

 • Er word schade gemaakt maar wie was er toen aan het werk?
 • Een onderaannemer heeft een heftruck gehuurd onder de naam van de opdracht. Maar de heftruck is nooit terug gebracht, door een registratie kunt u de juiste persoon terug vinden en de factuur naar deze onderneming sturen.
 • Ook handig voor de uren registratie, zijn de uren wel gewerkt wat op de factuur staat?
 • Tijdens camiliteiten. Wie zijn er aanwezig op het Bouw terrein?
Bouwplaats bewaking parkeerbeheer
Bouwplaats bewaking parkeerbeheer

Parkeer beheer

Op een bouwplaats is er meestal geen ruimte meer over om auto’s te parkeren. De bouwplaats bewaking zorgt er voor dat de juiste werknemers met hun auto’s mogen parkeren en dat de auto’s zo dicht mogelijk bij elkaar staan. Hierdoor kunnen er meer auto’s parkeren en staan de auto’s niemand in de weg. Vooral als het gaat om de bouw moet iedereen wel laden en lossen. Deze locatie kunnen wij goed bijhouden met telefoonnummers. Het personeel geeft aan de bouw bewaking een tijd van terugkomst aan. Zijn ze niet binnen deze tijd? kunnen wij dit personeel lid opbellen.

Bouwplaats bewaking Vrachtwagen planning
Bouwplaats bewaking Vrachtwagen planning

De Planning

De planning van voertuigen. Vooral in de bouw is ruimte een grote ramp. Vrachtwagens moeten laden en lossen. Een hoogwerker moet op de zelfde plaats zijn en een kraanmachinist moet er nog langs. Een grote ellende zonder een goede planning. Word er materiaal besteld en moet gelost worden of een kraanmachinist moet hijsen. Dit dient eerst gemeld te worden bij de Bouwplaats bewaking. Dan krijgen ze een tijd mee wanneer deze werkzaamheden plaats kunnen vinden. Door deze planning zorgt meteen voor een stukje extra veiligheid.

Bouwplaats Bewaking of bouwplaats Camera?

Bouwplaats bewaking

Bouwplaats bewaking Via camera kan je personeel niet aanspreken.​
Bouwplaats bewaking met Camera

Camera bewaking

Voordeel

 • Kans op Vernielingen en diefstal is heel klein.
 • De beveiliger kan iedereen aanspreken.
 • Personeel kan gecontroleerd worden.
 • Geen vertragingen door vernielingen.
 • Aanspreekpunt op locatie.
 • Extra service.

Nadeel

 • Beveiliger is duurder dan Camera
 • Als de Bouwplaats bewaking weg is, is er geen toezicht

Voordeel

 • Goedkoper dan een Beveiliger.
 • Camera beelden worden opgeslagen.

Nadeel

 • Een camera ziet niet alles
 • Een camera kan geen personeel controleren.
 • Eenmaal dieven/ jongeren op je bouwplaats duurt het minstens 7 min voordat iemand aanwezig is.
 • Na bezoek is de schade niet te overzien
 • Camera’s schrikken boeven niet af.
 • Geen extra service.