Bouwplaatsbeveiliging

Bouwplaatsbeveiliging is niet meer weg te denken en is helaas nodig. Bij elk bouwlocatie hangt minimaal een bewakingscamera. Waarom GVN Security en geen camera?

 • Direct handelen.
 • Geen vertraging.
 • Aanspreekpunt zijn.
 • Direct BHV aanwezig.
 • Veiligheid regels naleven.
 • Inschrijven van het personeel.
 • Planning maken voor vrachtwagens.
 • Boeven schrikken niet van camera’s.
 • Via camera kan je personeel niet aanspreken.
 • Veilig werk vergunningen bijhouden/ afnemen.
bouwplaatsbewaking, bouw bewaking, bouwplaats, beveiliging, beveiliger, beveiligingsbedrijf, gvn security

Direct Handelen

Bouwplaatsbeveiliging is een vak apart. Eigenlijk de meest onderschatte Job van de beveiliging. Dat komt omdat er eigenlijk nooit iets gebeurd. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor Camera bewaking. Alleen nu komen we op het punt er gebeurd wel iets. Camera’s kunnen niet ingrijpen. Meestal door een poging van diefstal is de schade al niet te overzien. Soms kunnen projecten daardoor dagen stil liggen. Maar behalve financiële schade loopt je project vertraging op. Iedereen wilt zijn deadlines halen en geen slechte naam.

Bouwplaatsbeveiliging GVN Security bouwplaatsbewaking, bouw bewaking, bouwplaats, beveiliging, beveiliger, beveiligingsbedrijf, den helder, hoorn, alkmaar, amsterdam, zaandam, wieringerwerf, breezand, anna paulowna,den oever

Geen vertraging

Bij de meeste bedrijven worden camera beelden pas geactiveerd op de meldkamer als er beweging te zien is. Voordat de melding van camera naar de meldkamer word verzonden en bekeken zijn we minimaal 1 minute veder. Zijn er verdachte omstandig heden te zien word de politie op de hoogte gebracht. Dat duurt nog eens een minute. Daarna worden Politie eenheden naar de melding gestuurd dit kan ongeveer 5 á 15 minuten duren. In de gunstigste geval heeft de Boef 7 minuten de tijd en in de slechte geval 17 minuten. De kans kan ook zijn dat de camera beelden de boef niet goed te zien krijgt en dat een mobiel surveillance gestuurd moet worden. Deze rijtijden zijn in de meeste gevallen nog langer. Als verantwoordelijke van een bouwproject zou dat mij geen goed gevoel geven. Aangezien er soms hijskranen van minimaal een miljoen staan of koper wat heel gewild is.

Aanspreekpunt

Aanspreekpunt van bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs, buurtbewoners en leidinggevende. Net hadden we het over de nachtbewaking gehad. Maar een beveiliger is veelzijdig. Iedereen heeft de uitvoerder nodig maar om aan iedereen je telefoonnummer te geven, dan weet je zeker dat je 24/7 wordt lastig gevallen. 8 van de 10 vragen is al opgelost terwijl jij de vraag beantwoord. Zijn er lekkage geconstateerd? dan zorgen wij dat dit bij de juiste persoon terecht komt. Komt een boze buurman zijn verhaal doen? zogen wij voor een luisterend oor. Weet de vrachtwagen chauffeur niet waar hij zijn vrachtwagen moet parkeren? wij wijzen hem dan wel de weg.

Direct BHV aanwezig

Bouwplaatsbeveiliging is niet alleen voor het voorkomen maar ook voor het genezen. Ieder beveiliger is in bezit van een BHV diploma. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar waar is de BHV’er nou? Gelukkig is de beveiliger altijd vindbaar. Heeft een bouwvakker zich gesneden. Of heeft tijdens het lassen een houten stapel vlam gevat. Wij hoeven ons werk niet stop te zetten en kunnen daardoor direct ingrijpen.

Veiligheid regels naleven

Als je op een bouwlocatie aan het werk gaat zie je altijd waarschuwingsborden.

Maar iedereen kent ook bouwvakkers:

 • Daar is mijn helm. Ik doe hem straks wel op als ik klaar ben.
 • Waarom kan ik niet onder de kraan roken? Ik sta toch buiten.
 • Mijn veiligheid schoenen zitten nog in de auto.
 • Waarom gehoorbescherming ik doe dit werk al 20 jaar.
Bouwplaatsbeveiliging BHV GVN Security bouw bewaking, beveiliging, beveiliger, beveiligingsbedrijf, evenementen, Objectbeveiliging,

Inschrijven van het personeel

Op een bouwlocatie kunnen tot wel 100 personen komen op een dag. Om een overzicht te creëren is Inschrijven van personeel wel noodzakelijk. Niet alleen voor de boekhouding maar is ook handig voor bijvoorbeeld Calamiteiten, Schade, Familie Zaken. Ook als er nog ongepland een pilaar omhoog gehesen moet worden door de kraanmachinist maar is hij dan nog op locatie?

Planning maken voor vrachtwagens.

Bouwlocaties zijn meestal niet ingericht op veel verkeer. Ook ruimte gebrek komt vaak voor. Staat de kraan te hijsen kan er geen verkeer langs. Daarom moeten er een planning gemaakt  worden. Van geen planning komen er problemen en kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Boeven schrikken niet van camera's.

Bouwplaatsbeveiliging met camera’s? Als je op google zoekt zie je dat Camerabewaking preventief goed werkt. Maar is dat echt zo of is het maar een verkooppraatje? Tegenwoordig staan overal Camera’s. Dan neem je aan dat er minder inbraken plaats vind. Helaas is dat niet het geval. In 2018 zijn meerdere inbraak golfen geweest. Uit eigen ervaring mocht ik een keer bij een klant camerabeelden mee kijken waar net een inbraak was gepleegd. Deze inbrekers wezen 2 keer naar de camera en gingen rustig 15 minuten door om de raam plintjes van de deur verwijderen.

Via camera kan je personeel niet aanspreken.

Er is beweging te zien op de camera. Het is 06:30 en het lijkt op mensen van de bouw. Om 07:00 begint de ochtenddienst normaal gesproken. Je denkt is goed volk ze hebben een bouwhelm op veiligheid hestje aan. Alleen in plaats van werken pakken ze een aanhanger met een graaf machine en zetten deze aan hun busje en rijden weg. De Meldkamer belt voor de zekerheid de contactpersoon op. De contactpersoon denkt bij zichzelf zelf zal wel 1 van mijn jongens zijn. Komt om 07:15 op de bouwplaats aan en blijkt dat de Graafmachine gestolen is. Dit kon allemaal verholpen zijn geweest als er een beveiliger van GVN Security er stond. Eén van de basisregels zijn zonder toestemming mag niets het terrein af.